Gasol: Mirotić mnogo znači, iznenađen sam…

Objavljeno: 29.7.2017.


Dugogodišnji nosilac reprezentacije Španije, Pau Gasol, rekao je kako Nikola Mirotić dosta znači ekipi i iznenađen je oko njegove situacije u Čikago Bulsima.
Naime, krilni centar je i dalje slobodan agent i zbog toga što još nije uspeo da pronađe klub morao je da otkaže učešće sa Evropskog prvenstva.

Francuska ima mnogo izostanaka i čini se da nisu među glavnim favoritima. Takođe, šteta je što sa nama neće biti Nikola Mirotić. On je odličan igrač i donosi nam dosta kvaliteta. Začuđujuće je što u ovom stadijumu “prelaznog roka” nije rešio situaciju sa Čikagom“, kazao je Gasol.

Iako će igrati bez Mirotića, a i Serža Ibake, igrač San Antonio Sparsa misli da Španija ima konkurentan tim i da će dogurati do kraja.

Španija ima kvalitet da se bori za pobedu na EP. Cilj nam je da krenemo dobro sa pripremama, a onda i da budemo dobri na prvenstvu. Imamo velike ambicije i možemo da doguramo do kraja“, kazao je Pau.

Evropsko prvenstvo na programu je od 31. avgusta do 17. septembra, a “Crvena furija” će igrati u grupi C u Rumuniji sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Češkom, Mađarskom i selekcijom domaćina.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *