Vučić: Nudim dijalog, a ne rješenje

Objavljeno: 28.7.2017.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je njegova inicijativa za “unutrašnji dijalog” o KiM nešto što bi svako ozbiljan i odgovoran morao da pokrene.
On je dodao i da mnogi samo razmišljaju šta je to što se narodu sviđa, a ne i šta nam je potrebno.

Predsednik Vučić je rekao “da on ni do sada nije tako razmišljao i radio, jer da je radio ono samo ono što se narodu sviđa mi danas ne bismo imali stabilne finansije, Zakon o radu, uređenu ekonomiju, a zemljom bi, kazao je, upravljali oni koji uzmu milion, dva, deset ili sto, a ne vrate ništa, jer su se tako dogovorili sa političarima“.

“To više nije moguće u Srbiji. Srbija je normalna, pristojna i sve uspešnija zemlja, a to je moguće samo kada narodu ne podilazite, već rešavate probleme. I to je neka vrsta dijaloga”, kazao je Vučić.

On je to rekao odgovarajući na pitanja medija neposredno pre polaganja kamena-temeljca za austrijsku fabriku Cumtobel.

“Ako neko misli da je najlakše da prosipa kletve, a neko da zabije glavu u pesak kao noj i kaže ‘mene to ne interesuje, neka Vučić rešava te probleme’, onda je i to neka vrsta dijaloga”, rekao je srpski predsednik.

On je dodao da je i zbog toga zadovoljan, jer će neki pokazati da nemaju rešenje, a neki da nemaju odgovornosti.

“Zahvalan sam ljudima i intelektualcima, kao što je Duško Kovačević, ljudima iz civilnog sektora, nevladinog, i političarima koji su na ozbiljan način razumeli potrebu da sve što uradiš danas jeste deset puta bolje nego sutra”, istakao je.

On je dodao da nije ponudio rešenje, već samo razgovore, te da smatra da je razgovor uvek lekovit.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *