“Dejton” okvir za napredak BiH

Objavljeno: 28.7.2017.


Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović razgovarao je danas u Banjaluci sa američkom ambasadorkom u BiH Morin Kormak o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH. Na sastanku je naglašeno da su Dejtonski mirovni sporazum i ustavno uređenje Bosne i Hersegovine sa Republikom Srpskom i Federacijom BiH dobar okvir za razvoj i napredak BiH.
Borenović je zahvalio američkoj ambasadorki za njeno često prisustvo u Banjaluci i Republici Srpskoj na obilježavanju značajnih datuma za Republiku Srpsku, poput pomena žrtvama iz Drugog svjetskog rata u Donjoj Gradini, kao i podršku koju ambasada kroz projekte pruža lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

Lider PDP-a upoznao je američku ambasadorku sa namjerom da značajan akcenat partijskog djelovanja u narednom periodu bude stavljen na nove programske politike, rad kroz programske savjete i Političku akademiju za mlade i da se PDP ozbiljno priprema za izbore sa stručnim i odgovornim ljudima koji će raditi na obnovi Republike Srpske.

PDP ima jasne ciljeve – politička stabilnost kao preduslov ekonomskog napretka i stvaranje zdravog okruženja u društvu ‎uz vladavinu prava i medijske slobode. Jedan od najvećih izazova,pored ekonomskih reformi, kako je rekao predsjednik Borenović, biće zaustavljanje negativnih demografskih trendova, odlazak stanovništva iz Republike Srpske i pronatalitetna politika.

Sastanak je održan u prostorijama Partije demokratskog progresa u Banjaluci, a sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Perica Bundalo, predsjednik ekonomskog savjeta Jelena Trivić, potpredsjednik mladih Draško Stanivuković, direktor političke akademije Milko Grmuša i šef kancelarije američke ambasade u Banjaluci Edvard Galager.

(BN)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *