Zahtjev SNSD-a osuđen na propast

Objavljeno: 27.7.2017.


Šefica poslaničkog kluba SDS u Predstavničkom domu PS BiH Aleksandra Pandurević komentarisala je mogućnost da se aktuelnom sazivu Savjeta ministara BiH izglasa nepovjerenje.
Ona tvrdi da je to znači samo produbljivanje političke krize.

“Ja mislim da je nekorektno reći ‘moj ministar je dobar, a ostali ne valjaju’, a pri tom imati vlast i vršiti funkciju vlasti”, kazala je Pandurević.

Prijedlog, odnosno zahtjev SNSD-a, je ocijenila kao legitimnu poslaničku inicijativu, ali i dodala:

“Mi u SDS-u nismo ni sumnjali da bi oni vrlo rado vršili vlast sa njima mrskim bošnjačkim političkim partijama”, te poručila: “Njihovom inicijativom maske padaju”.

Kazala je da je Savjet ministara nemoguće smijeniti.

“Pa čak i da uspiju, a garantujem da mogu u Predstavničkom domu izglasati tako nešto, u Domu naroda ne mogu. Onda dolazi Predsjedništvo BiH koje bira mandatara. Da li mislite da će Mladen Ivanić dozvoliti da Savez za promjene ne bude u Savjetu ministara? Da li mislite da će Bakir Izetbegović dozvoliti da SDA ne bude? Da će Dragan Čović dozvoliti da HDZ ne bude? Opet dolazimo na isto”, kazala je Pandurević.

Za kraj obraćanja je ocijenila: “Ta njihova inicijativa je osuđena na propast, kao i sve što je od SNSD-a dolazi u ovoj zemlji je osuđeno na propast”.

Podsjećamo, izvještaj o radu Savjeta ministara Bosne i Hercegovine nije prihvaćen na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Za izvještaj koji je parlamentarcima predstavio predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić glasalo je 17 poslanika, 21 je bio protiv dok je jedna poslanica bila uzdržana.

(N1)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *