Vučić na jesen ide u Sarajevo?

Objavljeno: 27.7.2017.


Predsjedniđtvo Bosne i Hercegovine donelo je jednoglasnu odluku da predsednika Srbije Aleksandra Vučića pozove u zvaničnu posetu BiH. Prema saznanjima “Novosti”, poseta će, najverovatnije, biti organizovana u naredna dva meseca, ali tačan datum biće određen tek kad se usklade termini koji odgovaraju i Vučiću i tročlanom Predsedništvu BiH.
Predsednik Srbije je još na inauguraciji, 23. juna u Beogradu, prihvatio poziv Mladena Ivanića, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića da dođe u BiH – kaže naš izvor iz Predsedništva BiH.

U Sarajevu za organizaciju susreta zadužen je kabinet Dragana Čovića, s obzirom na to da će on u naredih osam meseci biti predsedavajući Predsedništvu.

Ivanić je izrazio nadu da će se Vučić u vrlo kratkom vremenu odazvati pozivu za zvaničnu posetu BiH, i ocenio da bi to bilo u funkciji “prevazilaženja negativnih momenata u odnosima dveju zemalja”. On kaže da je sada, na inicijativu Čovića, poziv samo obnovljen, jer su prethodni slati tadašnjem predsedniku Tomislavu Nikoliću.

Tokom posete predsednika Srbije očekuje se potpisivanje nekoliko bilateralnih sporazuma. Inače, Vučić je odmah posle ubedljive pobede na predsedničkim izborima bio u BiH, u Mostaru, gde je početkom aprila prisustvovao Međunarodnom sajmu privrede.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *