Volkswagen će ponuditi zamjenu uređaja za ukupno četiri miliona vozila

Objavljeno: 27.7.2017.


Kako prenosi Tanjug, Folksvagen je saopštio da će ponuditi zamenu uređaja za kontrolu izduvnih gasova za još milion dizel vozila u Nemačkoj.
A sve kako bi se smanjila štetna emisija, s obzirom na to da automobilsku industriju zemlje i dalje zapljuskuje talas skandala.

Na samitu industrije i vlade 2. avgusta, Folksvagen “će ponuditi zamenu uređaja za ukupno četiri miliona vozila i na taj način značajno smanjiti emisije”, izjavio je glavni izvršni direktor Matijas Miler nakon sastanka sa ministarkom za životnu sredinu Barbarom Hendriks, prenosi agencija AFP.

Od tih četiri miliona vozila, oko 2,5 miliona se odnosi na povlačenje dizel vozila koja je najveći svetski proizvođač automobila uveo nakon što je 2015. godine priznao da je u 11 miliona dizelaša širom sveta ugradio nelegalni softver za varanje na obaveznim testovima emisije gasova, objasnio je portparol kompanije.

Ostatak uključuje zamenu tog softvera u oko 600 hiljada dizel vozila V6 i V8 u Nemačkoj od ukupno 850 hiljada koliko ih ima širom Evrope, što je prošlog petka najavila Folksvagenova kompanija Audi.

To ostavlja razliku od oko 900 hiljada automobila na koje se odnosi današnja najava zamene uređaja, a koja će obuhvatiti i modele Poršea i Folksfvagenovog SUV-a Tuareg, kao i neka VW-ova laka transportna vozila, dodaje francuska agencija.

Izvor: AutoBl

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *