Oštetili grad za 5,7 miliona KM

Objavljeno: 27.7.2017.


Policija je danas Republičkom javnom tužilaštvu Srpske dostavila dopunu izvještaja protiv dva lica za koja se sumnja da su zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja oštetila grad Banjaluku za oko 5. 756. 600 KM.
Riječ je o licima čiji su inicijali M.S. /60/ iz Doboja i B.J. /38/ iz Banjaluke, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Sumnja se da su navedena lica prilikom zastupanja grada Banjaluka u parničnom postupku prekršila granice svojih ovlaštenja, te nisu izvršila službenu dužnost koju su bila dužna da izvrše, a sve s namjerom da privrednom društvu iz Tuzle pribave protivpravnu imovinsku korist.

“Na taj način lica su stvorila mogućnost da po Grad Banjaluka nastupi šteta u iznosu od oko 5.756.600 KM”, dodaje se u saopštenju.

Dopunu izvještaja protiv M.S. zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja i protiv B.J. kao saizvršioca podnijeli su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet.

Iz MUP–a Srpske juče je saopšteno da je lice B.J. lišeno slobode u predmetu zemljište Poljoprivredne škole Banjaluka zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja zajedno sa licem M.S, koje je ranije lišeno slobode.

Radi se o Mirku Stojčinoviću, bivšem zamjeniku pravobranioca RS i nedavno imenovanom zamjeniku pravobranioca RS Borislavu Jeličiću.

BN

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *