Milica Babić osvojila bronzu na EP u Bakuu

Objavljeno: 27.7.2017.


Reprezentativka Srbije u streljaštvu Milica Babić osvojila je bronzanu medalju u trostavu, tri puta 20 metaka u juniorskoj konkurenciji na EP u Bakuu.
Babić je rezultatom 442,1 krug osvojila treću medalju za Srbiju, posle ekipnog zlata seniora pištoljem i srebra Damira Mikeca u istoj disciplini.

Kako je saopštio Streljački savez Srbije, Babić je u kvalifikacijama bila prva, u finale se plasirala sa 580 krugova (193 klečeći, 198 ležeći, 189 stojeći stav).

Ona je dobro počela finale, tokom gađanja iz prvog, klečećeg, stava je vodila, ali kad je krenulo pucanje iz ležećeg stava izgubila je vodeću poziciju, a u jednom trenutku se nalazila i na šestom mestu.

Pred poslednju fazu finala, stojeći stav, kada počinje ispadanje, ustalila se na trećem mestu i malo joj je nedostajalo da osvoji srebro, pošto je, u trenutku kada ispada trećeplasirana, zaostajala je samo 0,2 kruga za drugoplasiranom Norvežankom Dženi Stene.

Zlato je ubedljivo osvojila Ukrajinka Ana Ilina rezultatom 453,8 krugova, što je novi evropski rekord finala, dok je Dženi Stene osvojila srebro rezultatom 452,6 krugova.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *