Malo se bori sa bikovima, malo vozi taksi

Objavljeno: 27.7.2017.


Kada se ne nalazi licem u lice sa bikom na borilištu, obučen u bogat kostim kakav nose matadori, Alberto Lamelas može biti viđen kako, obučen u farmerke i patike, kruži ulicama Madrida u potrazi za mušterijama u svom taksiju.
U Španiji, gde su borbe sa bikovima i danas stvar prestiža i tradicije, matadori se, iako vrlo popularni, bore da skrpe kraj sa krajem.

Kao i mnogi matadori, tridesettrogodišnji Lamelas mora da radi više poslova da bi preživeo i zaradio za skupu opremu koja mu je neophodna za borbe.

Lamelas je pre osam godina završio obuku za matadore, ali uspeva da osvoji jedva četiri borbe godišnje. Uprkos tome, on i dalje smatra da je to njegov životni poziv i svakog dana trenira na nekorišćenom stadionu u predgrađu Madrida.

”Ja sam matador, iznad svega”, kaže Lamelas.

Ovog leta se pojavio u svojoj drugoj ovogodišnjoj borbi na San Isidro festivalu, pravom mestu za matadore koji žele da se eksponiraju i privuku pažnju.

Čak i samo oblačenje za događaj je podređeno ritualima. Svaka odevna stvar, od jarko ružičastih helanki do kravate, pažljivo je odabrana i obučena po redu. Lamelas je nosio i tamno plavo odelo, okićen zlatnim epoletama.

Ubio je dva bika tokom borbe. Ipak, nekoliko dana kasnije, opet je bio na svom radnom mestu, u taksiju, na ulicama Madrida, vrteći u glavi iznova scene sa festivala.

Izvor: Reuters

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *