Da li nam je Džejms Kameron ispričao baš sve o Titaniku?

Objavljeno: 27.7.2017.


Prošlo je 20 godina od kada je reditelj Džejms Kameron snimio svoj najpoznatiji film “Titanik”. Postojale su, međutim, neke nedoumice u vezi s njegovom filmskom pričom o tragediji čuvenog broda, koje je reditelj sada rešio da ispravi.
Kameron se u filmu, pre dve decenije, trudio da mu ne promakne nijedan detalj, ali sada kao da želi samog sebe da preispita oko toga.

Zato je odlučio da snimi dokumentarni film o potonuću Titanika pod naslovom “Titanik: Dvadesetogodišnjica” (Titanic: 20th Anniversary), u kome želi da istraži autentičnost svog velikog filmskog hita.

On planira da u dokumentarcu, uz pomoć tima eksperata izvrši procenu autentičnosti svog filma “Titanik”, koristeći se novim istorijskim i naučnim saznanjima o kobnoj plovidbi i tragediji čuvenog broda, koja se dogodila 15. aprila 1912. godine.

“Kada sam pisao scenario za film i kada sam odlučio da ga režiram, želeo sam da svaki detalj učinim što je moguće verodostojnijim. Stvarao sam živu istoriju i morao sam to da uradim kako treba iz poštovanaja prema svima onima koji su poginuli u tragediji Titanika i njihovim naslednicima. Ali da li sam sve uradio kako treba? Sada nameravam da, uz pomoć ‘Nešenal džiografika’, najnovijih naučnih saznanja i tehnologije, to preispitam”, izjavio je Džejms Kameron.

Dokumentarac će biti prikazan na kanalu “Nešenal džiografik”.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *