Bufon: Sve je lažno. Zašto Nejmar ne vrijedi 600 miliona?

Objavljeno: 27.7.2017.


Legendarni golman Juventusa Đanluiđi Bufon govorio je za italijanske medije o predstojećoj sezoni u Seriji A, ali i o aktuelnoj temi – letnjim fudbalskim transferima.
Bufon smatra da su na fudbalskom tržištu vrednosti poremećene i da više nema nikakvih pravila.

“Ne razumem više koji su to kriterijumi da bi se odredila vrednost igrača. Sve je nasumično i u rukama onih koji imaju novac. Danas je 10 miliona evra, sutra je 100 miliona evra. Normalno je da kada ustanovimo neke vrednosti, da postoje i parametri. Sve deluje lažno. Zašto Nejmar vredi 220 miliona a ne 600 miliona. Kada sam bio mali deda mi je govorio da kada se balon napumpa, on na kraju puca”, kazao je Bufon.

Sjajni čuvar mreže je takođe izneo i mišljenje o najvećim “trošadžijama” ovog leta u Italiji – Milanu.

“Radujem se što će liga biti balansiranija. U sportskom smislu će se više uživati u Seriji A. Da li je Milan kandidat za titulu? Jeste, potrošili su mnogo novca i nisam iznenađen zbog toga na ovakvom tržištu”, rekao je fudbalski veteran.

Jedan od transfera koji je iznenadio sportsku javnost bio je prelazak Leonarda Bonućija iz Juventusa u Milan. Bufon je govorio i na tu temu.

“Leo je osetio da mu je potreban novi izazov, a Milan ga je zaintrigirao. Tako je isto i u slučaju Danija Alvesa sa PSŽ. Kada dođete u neke godine želite da se testirate i u drugim zemljama. Bonućiju sam poslao poruku, ali to šta sam mu rekao će ostati samo između nas. Želim mu samo dobro. Ne osećam se izdano. Svako ima svoju priču, da li je ona porodična, lična ili neka druga”, rekao je Bufon i dodao da ima veliko poverernje u ostale defanzivce Juventusa, za koje smatra da su najbolji na svetu.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *