Vulin: Među Albancima nema iskrenih sagovornika

Objavljeno: 26.7.2017.


Cilj izjava Edija Rame i Bedžeta Pacolija je da se onemogući dijalog Beograda i Prištine i spreči da Aleksandar Vučić ujedini Srbe oko KiM, naveo je ministar odbrane Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin je ocenio da se još jednom pokazalo da među Albancima nema iskrenih sagovornika kada se pokrenu pitanja od suštinskog značaja za Srbe i Albance.

“Kao i uvek kada Aleksandar Vučić pokrene pitanja od suštinskog značaja i važnosti za Srbe i Albance pokaže se da među Albancima nema iskrenih sagovornika. Izjave Rame i Pacolija treba da onemoguće dijalog, naškode Vučiću, i spreče ga da ujedini Srbe oko KiM”, naveo je Vulin u izjavi dostavljenjoj Tanjugu.

Ističe da dijalog o Kosovu i Metohiji neće dovesti do priznanja KiM ali hoće do istorijske prilike da Srbi o Kosovu i Metohiji kao najbitinijoj temi naše generacije počnu da misle i govore jednim glasom.

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli rekao je juče da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “prihvatio novu realnost na Kosovu” ocenivši da Vučićev stav otvara put ka normalizaciji odnosa između Prištine i Beograda.

Albanski premijer Edi Rama objavio je na svojoj stranici na Fejsbuku tekst predsednika Srbije Aleksandra Vučića o Kosovu, kao “priču dana”, pozdravivši put ka poboljšanju odnosa između Albanaca i Srba.

On je ujedno pozvao Srbiju da prizna nezavisnost Kosova, rekavši da će to doprineti stabilizaciji balkanskog regiona, preneli su beogradski mediji.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *