Podjele u BiH ključni problem

Objavljeno: 26.7.2017.


Planirani radni ručak lidera stranaka je otkazan. Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je za N1 rekao da je bio spreman doći na sastanak, jer svaku komunikaciju smatra korisnom.
”Bio sam spreman doći na sastanak u Mostar jer svaku komunikaciju smatram korisnom. BiH se mjesecima nalazi u krizi, nije riješeno pitanje o Transportnoj zajednici, postoje zahtjevi EU da se ponovo razmatra Zakon o akcizama. Puno je otvorenih pitanja i svaki razgovor za mene je bio koristan”, rekao je Mladen Ivanić komentarišući otkazivanje sastanka političkih lidera u Mostaru.

Ivanić je rekao šta je to ključni problem u BiH.

”Opet se pokazalo da je ključni problem ogromna politička podjela unutar bošnjačkog političkog tijela, nepovjerenje među bošnjačkim političkim liderima i dodatna komplikacija zbog odnosa oko Izbornog zakona sa predstavnicima hrvatskog naroda. Umjesto dobrog ambijenta koji se trebao praviti na sastanku, nakon otkazivanja imaćemo nastavak političke krize. Mislim da je pokušaj Dragana Čovića bio korektan”, izjavio je Ivanić.

Srpski član Predsjedništva BiH smatra da je obaveza Predsjedništva da uvezuje, povezuje i u interesu BiH pokreće stvari.

”Na ovaj sastanak nisam gledao kao političku bitku, već da vidimo ima li prostora da se završi upitnik EK, da se obezbijedi pristup Transportnoj zajednici jer je ogromna sramota BiH i šteta za građane njegovo nepotpisivanje”, naveo je Ivanić.

Izvor: BN/N1.info

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *