Murinjo: Previsoke cijene za “drugu klasu”

Objavljeno: 26.7.2017.


Portugalski trener i menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo misli da su visoka obeštećenja opasnost za fudbal.
Naročito u ovom prelaznom roku se barata astronomskim ciframa, posebno kada se spomenu dva papreno vruća imena, Nejmar i Kilijan Mbape.

Ne zaostaje mnogo ni Alvaro Morata, a sijaset igrača njihovi klubovi možda i olako procenjuju na 50, 60 i 100 miliona evra.

Portugalac tvrdi da je trošenje novca za igrače došlo do opasne granice. Kao “kritične” ne procenjuje transfere najboljih fudbalera poput Mesija, Ronalda, Nejmara, već onih iz “druge grupe”.

“Normalno je da se za najveće talente poput Nejmara i Pogbe traži tako visoko obeštećenje, ali nisu ti transferi problem. Njih ima zanemarljivo malo po prelaznom roku. Više su oni iz ‘druge grupe’ kojih ima po više od 100, a vrednost im se kreće od 40 do 60 miliona evra. Sada se s takvom lakoćom priča o sumama i to je već opasna zona tržišta” smatra Murinjo.

Samo Pola Pogbu je Mančester Junajted platio 105 miliona evra plus bonuse i druge troškove prošlog leta. Ovog leta je Murinjo doveo Viktora Lindelofa, a došao je i Romelu Lukaku za 135 miliona evra koliko su obojica plaćeni.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *