Milojević: Neću konfuziju, imam dilemu oko sastava

Objavljeno: 26.7.2017.


Trener Crvene zvezde Vladan Milojević, pred duel protiv Sparte iz Praga, kaže da se njegov tim nalazi pred najteži ispitom ove sezone.
“Znamo šta za nas znači naredna utakmica, mnogo smo motivisani i vlada dobra atmosfera u ekipi. Sparta ima jako kvalitetan tim sa trenerom Stramačonijem koga poznajem iz Grčke, disciplinovani su i fizički snažni. Očekujem dobar meč, daćemo sve od sebe da uz veliku podršku navijača pružimo dobru partiju”, rekao je Milojević

On je dodao da izuzev suspendovanog Slavoljuba Srnića računa na sve igrače.

Još uvek nisam odlučio ko će ga zameniti, imam neke dileme“, poručio je Milojević i dodao da su poslednja pojačanja Borjan, Rodić i Radonjić fizički spremni za duel u četvrtak.

Na pitanje da li je veći pritisak na Zvezdi što deceniju nije igrala u grupnoj fazi Lige Evrope ili na Sparti posle tri sezone zaredom u tom takmičenju, Milojević je odgovorio:

Tradicija postoji da bi se srušila, videćemo šta će se desiti. U Zvezdi se stalno traži da se pobeđuje, da je drugačije ne bi bila kakva jeste. Od mene nećete čuti obećanja, takav sam, naša obaveza je da damo sve od sebe, a neke stvari moraju da se zasluže“.

Milojević je najavio da će se ekipa držati svog stila protiv Sparte i da ne želi konfuziju.

Jeste je stvar šta mi hoćemo, a druga šta donese meč. Imamo naš stil igre koji ćemo forsirati, ali ono što planirate nije baš kako želite. Neću konfuziju, Sparta će tražiti da nas uvuče u njihov ritam. Napravili su jak tim, naš Plavšić je otišao. Žele da prekinu dominaciju konkurenata u Češkoj, imaju najviše ciljeve, jači su nego prošle sezone, ali svaka ekipa ima vrline i mane. Moramo da odgovorimo istim oružjem. Mislim da će biti totalno drugačija utakmica u odnosu na Florijanu i Irtiš“, rekao je Milojević.

On se osvrnuo i na ulogu doskorašnjeg fudbalera Crvene zvezde, a sada Sparte Srđana Plavšića.

Ostavio je dubok trag, mnogo je značio Zvezdi. Njegove karakteristike najavljuju domete velikog igrača. Nadam se da neće imati svoj dan, njegovo poznavanje nas je nekad prednost, a nekad mana“, zaključio je trener Zvezde.

Utakmica između Crvene zvezde i Sparte na programu je u četvrtak od 20:30 na stadionu “Rajko Mitić”.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *