Američka firma svojim zaposlenima ugrađuje ČIPOVE

Objavljeno: 26.7.2017.


Scenario koga se mnogi plaše, ugrađivanje čipova u ljude i praćenje svakog njihovog pokreta, možda je već počeo.
Jedna američka tehnološka firma počela je da ugrađuje mikročipove veličine zrna pirinča u svoje zaposlene.

“Three Square Market” kompanija iz Viskonsina je saopštila da je 50 njenih radnika dobrovoljno pristalo da im od avgusta budu ugrađeni čipovi, nakon što su potpisali ugovor o radio frekvencijskoj identifikacionoj tehnologiji (RFID).

Čipovi će im biti implantirani između palca i kažiprsta i to će im omogućiti, između ostalog, da plaćaju hranu u firmi dok su na pauzi.

Kako je saopštio izvršni direktor kompanije Tod Vestbi, RFID tehnologija će se koristiti za plaćanje, otvaranje vrata, korišćenje fotokopirskih mašina, logovanje na kancelarijske kompjutere, otključavanje telefona, deljenje biznis kartica, čuvanje informacija o zdravlju zaposlenih,…

– To je stvar koja će se neizbežno desiti i mi želimo da budemo deo nje. Ova tehnologija će na kraju postati standardna i omogućavaće vam da je koristite umesto pasoša, karata za prevoz i sve vrste kupovina – rekao je Vestbi.

Radi se o tehnologiji koja se već koristi pri plaćanju pomoću skeniranja smartfona.

Iz kompanije je rečeno da nošenje implanata neće biti obavezno za sve zaposlene i da će kompanija platiti mikročipove, koji koštaju 300 dolara po komadu.

Izvor: Blic

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *