Teksas vraća batine u školu, ne slušaš – jedan udarac

Objavljeno: 25.7.2017.


Tri škole u američkoj državi Teksas saglasile su se da uvedu batine kao vid kažnjavanja neposlušne dece, preneo je britanski list “Independent”.
Kako se navodi u tekstu, radi se o školama koje pohađaju deca od četiri do 18 godina.

Za kažnjavanje su propisana jasna pravila – učitelji i nastavnici moći će da koriste drvenu palicu kako bi kaznili neposlušne učenike.

Svaki učenik dobiće po jedan kazneni udarac za svaku neposlušnost, kao na primer za kršenje pravila ponašanja u učionici ili za neslušanje učitelja. 

Kako navodi “Independent”, roditelji će dobiti upitnik koji bi trebalo da popune, a u kom će im biti postavljeno pitanje da li žele da njihova deca budu na ovaj način kažnjena. Batine će dobijati samo ona deca čiji roditelji pristanu na taj vid kažnjavanja neposlušne dece.

Učitelj iz jedne od te tri škole Andrej Amaro kaže da se nada da će ovo biti efektivniji način vaspitavanja dece uzrasta od 4 do 12 godina, nego stavljanje u pritvor i, kako je naglasio, veruje u ovaj način rada, koji se primenjivao i dok je on išao u školu.

Navodno će samo vaspitači i direktor škole moći da šibaju učenike, a svaka škola će voditi statistiku o broju udaraca kako bi se izvršila evaluacija nanovo uvedene vaspitne mere.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *