Mercedes EQA concept na sajmu u Frankfurtu

Objavljeno: 25.7.2017.


Već neko vreme je poznato da u Mercedesu planiraju proširenje njihove porodice kompaktnih modela, čiji članovi su trenutno A klasa, CLA, CLA Shooting Brake, GLA i B klasa.
To će se narednih godina promeniti budući da Nemci do 2020. nameravaju da kupcima ponude još nekoliko kompaktnih vozila, uključujući i električni hatchback sa petora vrata čija naziv bi trebalo da bude EQA.

S tim u vezi, Mercedes će EQA u formi studije pokazati na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu, dok serijski model treba da stigne do 2020. godine. Proizvodiće se u fabrici u Bremenu u Nemačkoj i neće biti baš jeftin; koštaće naime oko 40.000 evra, doduše bez subvencija.

Nemački magazin Auto Bild je u međuvremenu objavio rendere eventualnog izgleda Mercedesa EQA (inspirisan Generation EQ conceptom sa prošlogodišnjeg sajma automobila u Parizu), uz podsećanje da će automobil biti napravljen na novoj MEA platformi za električna vozila, kao i da će autonomija sa jednim punjenjem litijum-jonskih baterija biti blizu 500 km.

Automobil će navodno raspolagati sa 204KS i biće dugačak manje od 440 cm, ali zvanični detalji tek slede.

Mercedes će po ranijim najavama investirati više od 10 milijardi evra u razvoj 10 električnih modela koje će prodavati pod podbrendom EQ, a koji će se na tržištu pojaviti do 2025. godine.

Izvor: AutoBild

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *