Maduro smatra da CIA hoće da ga smijeni s vlasti

Objavljeno: 25.7.2017.


Predsednik Venecuele Nikolas Maduro zatražio je od vlada SAD, Meksika i Kolumbije objašnjenje o njihovoj navodnoj ulozi u zaveri CIA protiv njega.
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro zatražio je od vlada SAD, Meksika i Kolumbije objašnjenje o njihovoj navodnoj ulozi u zaveri CIA protiv njega.

“Tražim od predsednika (SAD Donalda) Trampa da razjasni uvredljive i intervencionističke reči direktora CIA koji sebe smatra svetskom vlašću”, rekao je Maduro juče na vojnoj ceremoniji.

On je optužio direktora CIA Majkla Pompea da zna da Vašington “sarađuje sa meksičkom i kolumbijskom vladom u cilju promene vlasti u Venecueli”.

Venecuelanski ministar spoljnih poslova Samuel Monkada je na Tviteru objavio Pompeove izjave date u oviru bezbednosnog foruma održanog u SAD 20. jula.

Po tvrdnji Monkade, Pompeo je rekao da je “bio u Bogoti i Meksiku i pokrenuo tu temu (političku tranziciju u Venecueli) da bi im pomogao da razumeju kako mogu da doprinesu boljim rezultatima u tom delu sveta”.

Maduro je zatražio od Meksika i Kolumbije da se izjasne o Pompeovim izjavama i da “uvedu političke i diplomatske sankcije ravne veličini uvrede”.

I Meksiko i Kolumbija su odbacili navode o mešanju u unutrašnja pitanja Venecuele.

Demonstracije protiv Madurove vladavine traju već više od tri meseca, izazvane skupoćom i nestašicama hrane i druge robe.

Izvor: Beta/AFP, B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *