Justin Bieber otkazao ostatak svjetske turneje

Objavljeno: 25.7.2017.


Slavni kanadski pjevač Justin Bieber je otkazao ostatak svoje svjetske turneje “Purpose” zbog “nepredviđenih okolnosti”, saopštio je njegov predstavnik.
Bieber je otkazao ukupno 14 koncerata u Aziji i Sjevernoj Americi, koje je trebao održati u naredna tri mjeseca. Otkako je krenuo na turneju u martu 2016. godine promovišući svoj album “Purpose”, pjevač je imao više od 150 nastupa. Na turneji je u prvoj polovini ove godine sakupio 93,2 miliona dolara te je u prosjeku po nastupu prodao 40.000 ulaznica.

Bieber se još uvijek nije lično oglasio i objasnio svoju odluku, ali, izvori iz SAD-a navode da mu je “dosta”. Ipak, u saopštenju na zvaničnoj internet stranici se navodi da “Justin voli svoje fanove te da mrzi kada ih razočara”.

“On je veoma zahvalan i počastvovan onim što je doživio sa svojom ekipom na 150 nastupa širom šest kontinenata. Ipak, nakon pažljivog razmišljanja, odlučio je da više neće nastupati. Novac će fanovima biti vraćen na mjestima gdje su kupili ulaznice”, dodaje se u saopštenju.

Većinu koncerata je Bieber trebao održati u SAD-u, a planirano je i da nastupi u Japanu, Hong Kongu, Singapuru, Indoneziji i na Filipinima.

S druge strane, kineske vlasti su prošle sedmice zabranile Bieberu da nastupa u Kini zbog njegovog “lošeg ponašanja”.

Bieberova odluka je uslijedila nekoliko sedmica nakon što je britanska pjevačica Adele otkazala posljednja dva koncerta svjetske turneje zbog zdravlja, odnosno oštećenja glasnih žica.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *