Još hapšenja: Privedena 251 osoba, zaplenjene puške, bombe

Objavljeno: 25.7.2017.


U akciji MUP “Ares” uhapšena je još 251 osoba, izjavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Zaplenjene puške, pištolji, bombe…
Kako je rekao akcija je izvedena u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Bezbednosno- informativnom agencijom, Poreskom upravom i drugim državnim organima.

Istovremeno, protiv 367 lica podnete su krivične prijave u redovnom postupku, istakao je ministar unutrašnjih poslova.

“Pripadnici MUP-a su u prethodnih pet dana nastavili sa aktivnostima na suzbijanju opšteg kriminaliteta na teritoriji čitave Srbije. Danonoćnim radom policija je sklonila sa ulica značajnu količinu oružja. U ovoj akciji oduzeto je 66 puška, od čega dve automatske, 44 pištolja, među kojima i dva automatska, šest bombi, više kilograma eksplozivnih materija i više hiljada komada municije” rekao je Stefanović.

On je istakao da je na teritoriji opštine Zaječar pronađena i kompletna ilegalna radionica za izradu vatrenog oružja i municije.

„Policija je i u prethodnom periodu intenzivno radila na hapšenju narko dilera, koji su i u ovoj akciji imali u svom posedu više od 27 kilograma narkotika svih vrsta. Njihovim hapšenjem narkotici su sklonjeni sa ulica, a naša deca su spasena” rekao je ministar.

On je naveo da je i ovom akcijom poslata jasna poruka da za policiju nema nedodirljivih i zaštićenih.

“Policija nastavlja sa aktivnostima na suzbijanju kriminaliteta i nećemo stati sve dok postoji ijedan čovek koji se bavi kriminalom i koji smatra da na takav način može da ugrožava bezbednost gradjana Srbije”, poručio je Stefanović, saopšteno je iz MUP.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *