Federacija za put preko Bijeljine

Objavljeno: 25.7.2017.


Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ usvojili su danas prijedlog da trasa budućeg puta od Sarajeva do Beograda ide preko Zenice, Žepča, Tuzle, Brčkog i Bijeljine.
Mediji su ranije prenijeli da je Turska zainteresovana da finansira izgradnju puta koji bi povezivao glavne gradove BiH i Srbije, o kojoj treba da se dogovore Republika Srpska i Federacija BiH.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da Vlada Srpske ne želi da razgovara o nekim drugim trasama u vezi sa izgradnjom puta Sarajevo-Beograd, već samo o onoj koja ide preko Pala do Višegrada i dalje na granični prelaz Vardište.

Trninić je naveo da je nerealno da se ove godine “ulazi u bilo kakvu priču o izgradnji puta Sarajevo-Beograd”, te da s tim u vezi ništa konkretno nije vidio u razgovorima sa ministrima na nivou BiH i Federacije BiH.

Prvobitna zamisao, koju je ranije izneo predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, je bila da trasa budućeg puta Beograd – Sarajevo ide preko Višegrada.

Predstavnici vlasti u BiH ne mogu da se usaglase s trasom puta, pa je tako neizvjesno da li će i kada će uopšte da se stvore uslovi za gradnju puta, koji bi povezivao glavne gradove Srbije i BiH.

(BN)

One thought on “Federacija za put preko Bijeljine

  1. Pa to sta hoce muslimani vec imamo, mislim na put koji je los, ali je put, a i pruga postoji koja be se trebala modernizovati pa da posaljemo prvi oklopni voz bratstva i jedinstva na toj relaciji. Salim se naravno ali zaista nekad sam putovao vozom za BG i za zagreb, zasto ne iskoristiti pruge a ovaj istocni deo RS je jako nerazvijen i to mu je velika sansa.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *