Dobra vijest za ljubitelje mode Majkla Korsa

Objavljeno: 25.7.2017.


Poslednjih nekoliko godina ovaj američki modni dizajner je postao veoma popularan, naročito u Srbiji. Sada je objavio da širi svoj posao.
“Majkl Kors holdings” (Michael Kors Holdings) dogovorio je preuzimanje britanske kompanije “Džimi Ču” (Jimmy Choo), čuvene po luksuznoj obući, a ugovor je vredan 1,2 milijarde dolara.

Američki brend platiće 230 penija za svaku akciju proizvođača luksuznih cipela, čime je vrednost kompanije “Džimi Ču” procenjena na oko 896 miliona funti.

“Odbori direktora ‘Majkl Kors’ i ‘Džimi Ču’ sa zadovoljstvom obaveštavaju javnost da su postigli dogovor o uslovima preporučene gotovinske akvizicije. ‘Majkl Kors’ veruje da je idealan partner za kompaniju ‘Džimi Ču’ i da je dobro pozicioniran kako bi podržao dalji rast ‘Dimi Ču’ brenda”, navodi se u saopštenju američke firme.

“‘Džimi Ču’ je vrhunski luksuzni brend koji nudi prepoznatljivu obuću, tašne i drugu dodatnu opremu. Divim se tom dizajnu i glamuroznom stilu”, rekao je modni dizajner Majkl Kors, koji je takođe popularan po tašnama i obući, ali i po luksuznoj garderobi.

Za pomenutu akviziciju, “Majkl Kors” je osigurao podršku luksemburškog investicionog fonda i većinskog akcionara u “Džimi Ču” –  JAB Luxury.

Komapnija “Džimi Ču”, čiju obuću nose mnoge poznate ličnosti, a posebno su bile promovisane u seriji i filmu “Seks i grad”, tri puta je menjala vlasnika pre nego što ju je preuzeo JAB za više od pola milijarde funti 2011. godine.

JAB je prodao deo udela 2014. godine putem inicijalne javne ponude, ali je i nakon toga ostaao većinski vlasnik.

Izvor: Mondo

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *