Aston Martin razmišlja o F1

Objavljeno: 25.7.2017.


Iz Aston Martin kompanije kažu da bi mogli biti zainteresovani da podrže buduće programe Formule 1, ali samo ako pravila za 2021. godinu i budućnost odgovaraju njihovim interesima. Naime, izvršni direktor Aston Martin kompanije Endi Palmer, koji je prisustvovao sastanku FIA, izjavio je da kompanija može da se uključi u tu priču, samo ako im […]
Iz Aston Martin kompanije kažu da bi mogli biti zainteresovani da podrže buduće programe Formule 1, ali samo ako pravila za 2021. godinu i budućnost odgovaraju njihovim interesima.

Naime, izvršni direktor Aston Martin kompanije Endi Palmer, koji je prisustvovao sastanku FIA, izjavio je da kompanija može da se uključi u tu priču, samo ako im se to bude isplatilo. Aston Martin je trenutno sponzor Red Bull takmičenja i radi sa Ejdrijanom Nivijem na projektu Valkyrie koji će imati motor razvijen u Cosworth-u.

Palmer je izjavio da se uvek postavlja pitanje da li da se takmiče kao tim, a s obzirom na to da je njihov glavni konkurent Ferrari, to nije neracionalno. Međutim, kako je on rekao, za kompaniju koja je tek počela da ostvaruje profit, oni nemaju 350-400 miliona dolara godišnje koje bi morali da troše u Formuli 1. Ako, i samo ako, budu mogli da ostvaruju profit i pritom razvijaju novi motor, imaju dobar razlog da proučavaju program Formule 1. Međutim, trenutno postoji puno opcija i iako zasad deluje obećavajuće, prerano je da se priča o konačnoj odluci, po njegovim rečima.

Što se saradnje sa Cosworth-om tiče, Palmer je izjavio da je zadovoljan i da postoji još mogućnosti za saradnju na nekim budućim projektima. On se nada da će, ukoliko budu odlučili da uđu u Formulu 1, Aston Martin pružati i tehničku podršku i raditi na svom motoru. Aston Martin namerava da zadrži dozu autentičnosti umesto da bude samo sponzor, a ta autentičnost može biti proizvod njihove saradnje sa Ejdrijanom preko projekta Valkyrie.

On je takođe rekao da se nada da će sve biti jasnije u septembru, kada će moći da donesu pravu odluku.

Izvor: Vrelegume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *