2018 Ford Mustang GT sa 460KS

Objavljeno: 25.7.2017.


Ford je doterani Mustang šeste generacije promovisao još početkom godine, ali je ostao dužan za podatke o performansama.
Pre svega, izmene Mustanga MY2018 se u odnosu na dosadašnju verziju tiču prednjih svetala i branika sa drugačijim otvorima, šireg prednjeg grila, doterane haube, kao i zadnjih svetala, crnog zadnjeg difuzora i zadnjeg spojlera kod GT verzije.

Ovde treba reći da je promene doživelo i oslanjanje, a unapređeno je i upravljanje.

Sem Mustanga GT sa 5,0 litarskim V8 motorom (sa direktnim ubrizgavanjem), u ponudi će biti još samo 2,3 litarski EcoBoost turbo motor. Ford je naime iz ponude izbacio 3,7 litarski V6 motor, a pored manuelnog 6-stepenog kupcima će na raspolaganju biti i 10-stepeni automatski menjač.

Taj V8 motor raspolaže sa 460KS i 570 Nm, a sa njim Mustang od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzava za manje od 4 sekunde (uz novi Drag Strip mod), dok četvorocilindrični EcoBoost agregat ima 310KS i 475 Nm (ubrzanje do 60 milja na sat ovde traje manje od 5 sekundi).

Ford navodi da novi Mustang GT ima i Michelin Pilot Sport 4 S gume, ako se kupac opredeli za opcioni Performance package.

Što se unutrašnjosti tiče, treba pomenuti kvalitetnije materijale i opcionu digitalnu instrument tablu sa 12-inčnim ekranom.

Takođe, deo opreme čine i bezbednosni sistemi kao što su Pre-Collision Assist sa detekcijom pešaka i sistem koji vozača upozorava na napuštanje trake.

Prodaja 2018 Mustanga će u SAD-u početi na jesen.

Ford će inače nedavno saopštio da će uz Mustang modelske godine 2018 ponuditi i opcioni Pony Package, ali samo uz EcoBoost varijantu.

Ovaj retro paket sadrži Pony logo sa hromiranim koralom na prednjem grilu, set karakterističnih 19-inčnih alu točkova, Pony logo na zadnjem delu, bočne trake, hromirane okvire stakala (samo kod Coupe verzije) i patosnice sa Pony logom.

Mustang Pony Package će biti dostupan od oktobra kada 2018 Mustang kreće u prodaju, ali cena za sada nije poznata.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *