Uhvaćen novi BMW S1000RR 2018

Objavljeno: 24.7.2017.


Star osam godina, BMW S1000RR je prilično dobro ostario, doduše udeo u tome ima i osveženje odrađeno za proizvodnu 2015.
Ipak, u poređenju s premijum mašinama koje vladaju tržištem, RR model je u određenom tehnološkom zaostatku, pa stoga ne čudi odluka nemačkog brenda da osveži svoj motocikl za 2018.

S1000RR su na testiranju uhvatili objektivi Motorrad magazina, a čini se da se radi o potpuno novoj mašini, uz nekoliko jasno vidljivih promena na šasiji, uz novine na četvorocilindarskom agregatu – o kojima se, istini za volju, već duže vreme spekuliše.

Najočiglednije novine su redizajnirana zadnja viljuška, modifikovani oblik šasije, restilizovana karoserija i manji estetski detalji (kao što su usklađen izduvni sistem i farovi), dok kućište motora sugeriše da je “srce” Bavarca pretrpelo određene promene.

Treba očekivati i robusniji elektronski sistem, s više dostupnih opcija, bolju inercijalnu mernu jedinicu (IMU), TFT instrument tablu, uz skromno povećanje snage. Naravno, da li treba uopšte pominjati da će mašina ispunjavati Euro4 standarde.

Izgledom je blizu finalnoj, proizvodnoj verziji, a logično je očivati da nemački superbajk premijerno vidimo na jesenjem EICMA sajmu u Milanu. Kako je do jednog od najvažnijih događaja u moto industriji ostalo još par meseci, biće vremena za još promena na finalnoj verziji. Doduše – ono što vidimo nam se i te kako dopada.

Izvor: Motoberza

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *