Traži se smjena Plenkovića zbog Splita, večeras protest

Objavljeno: 24.7.2017.


Potpredsjednica Gradske skupštine Splita Marijana Puljak najavila da će deo vlasti u Splitu zatražiti ostavku premijera Plenkovića i gradonačelnika Splita.
Kako je navela Puljak ostavka će se zahtevati jer nisu bili angažovani svi materijalni i ljudski resursi tokom gašenja katastrofalnih požara koji su prošle sedmice zahvatili splitsko zaleđe.

Puljak je za N1 tv rekla da se materijalna šteta još uvek utvrđuje, te da je izgorela ogromna površina srazmerno veličini oko 6.300 fudbalskih igrališta.

“Ono što se događa nakon požara je uobičajeno, umanjuje se značaj požara, izjave su bile uvredljive, govorilo se da je požar atraktivan, da ne treba biti panike, a ljudi su goloruki išli u vatru. Nakon požara smo analizirali činjenice i neko mora snositi odgovornost za ovo”, rekla je.

Puljak smatra da grad nije bio spreman, nije bila spremna, kaže, ni vertikala komandovanje, a nije tačno određen ni stepen požara.

“Govorene su nam neistine, govorilo se da vojska nije nužna, govorilo se da civilna zaštita nije potrebna, hidranti na rubnim delovima grada nisu bili u funkciji… Vidi se što je sve zakazalo, ali i odgovornost čelnih ljudi. Tražićemo ostavku premijera koji je doslovno svojim izjavama vređao građane Splita, koji je iznosio neistine kako bi zaštitio stranačke kolege, tražićemo i ostavku Ante Sanadera, tražit ćemo i odgovornost gradonačelnika Splita jer nisu angažovani svi materijalni i ljudski resursi”, rekla je.

Ona je pozvala građane Splita na protest, koji će u tom gradu biti organizovan večeras u 20.30 da dođu i podrže zahteve jer, kako kaže, ako isti ostanu na vlast “svi ćemo doslovno izgoreti”.

Navela je i da će tražiti odgovornot bivšeg gradonačelnika Željka Keruma koji, kako tvrdi, nije trošio namenski budžetska sredstva.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *