Poslovodstvo Fijata nudi radnicima povećanje plata od devet odsto

Objavljeno: 24.7.2017.


Kako RTS saznaje, poslovodstvo “Fijata” je uvažilo zahteve radnika iz Kragujevca i ponudilo povećanje plata za devet odsto. U ponudi koja je dostavljena predstavnicima radnika, a koja će sutra biti prosleđena zaposlenima u kompaniji “Fijat Krajsler automobili Srbija” u Kragujevcu, navodi se da će plata radnicima biti povećana za devet odsto, što znači da će bruto osnovica […]
Kako RTS saznaje, poslovodstvo “Fijata” je uvažilo zahteve radnika iz Kragujevca i ponudilo povećanje plata za devet odsto.

U ponudi koja je dostavljena predstavnicima radnika, a koja će sutra biti prosleđena zaposlenima u kompaniji “Fijat Krajsler automobili Srbija” u Kragujevcu, navodi se da će plata radnicima biti povećana za devet odsto, što znači da će bruto osnovica sa sadašnjih 38.500 iznositi oko 42.000 dinara.

Povećanje će biti realizovano iz dva puta, tri odsto sada, a još šest odsto početkom naredne godine, javlja dopisnik RTS-a.

Radnicima će takođe biti isplaćen bonus efikasnosti, a biće im plaćeni i dodatni troškovi prevoza.

Zbog zahteva radnika koji se odnosi na poboljšanje uslova rada u fabriku u Kragujevcu biće poslata posebna komisija koja će utvrditi na kojim pozicijama radnici obavljaju više operacija i to će biti ispravljeno.

Predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković rekao je prethodno za RTS da je Skupština Samostalnog sindikata na večerašnjoj sednici dala ovlašćenje predstavnicima radnika da nastave pregovore sa poslovodstvom “Fijata”.

Izvor: RTS

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *