Jedan je od 12 pimjeraka, a uskoro dobija novog vlasnika

Objavljeno: 24.7.2017.


Sve ja manje ljudi na svetu koji mogu da priušte legendarni Ferari serije 250. To uopšte ne treba da čudi, pošto cena te ikona iz Maranela stalno raste, pa se čak i najbogatiji kolekcionari bore sa tim kako da zadovolje sopstevnu ekstravaganciju.
Tu na scenu stupa naslednik sa oznakom 275. Sa skoro hiljadu proizvedenih automobila, model 275 GTB je relativno dostupan. Međutim, i kod njega postoji izuzetak.

Jedan trkački primerak sa oznakom 275 GTB/C (C – Competizione), ima mnogo više zajedničkog sa legedarnim 250 GTO i 250 LM, nego sa standardnim 275-icama.

Ferari je u 275 GTB/C uložio sve što je imao, uključujući motor iz prethodnog LM modela i najlakšu aluminijumsku karoseriju ikada.

Samo je 12 ovih autmobila proizvedeno, zbog čega su danas veoma cenjeni među kolekcionarima. Ovaj primerak je šesti po redu napravljen. Veoma je cenjen i nagrađivan na takmičenjima, zbog visokog kvaliteta resturacije koju su obavljali vrhunski majstori.

Srebrni Ferrari 275 GTB/C će se sledećeg meseca naći na aukciji, tokom manifestacije “Pebble Beach Concours d’Elegance”. Očekuje sa da će dostići cenu od 14 miliona dolara.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *