FIFA: Doping testovi na Kupu konfederacija negativni

Objavljeno: 24.7.2017.


Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je detaljan izveštaj o doping testovima sprovedenim tokom Kupa konfederacija koji je završen početkom meseca i, kako se navodi u izveštaju, svi rezultati su bili negativni.
Tokom Kupa konfederacija urađeno je 379 testova u osam selekcija, koliko je učestvovalo na turniru u Rusiji.

Svi učesnici turnira su dali uzorak krvi i urin na testiranje, a po dvojica fudbalera iz svakog tima su testirana odmah posle svakog od 16 mečeva, koliko je odigrano“, saopštila je FIFA.

Svi uzorci su analizirani u laboratorijama koje je odobrila Svetska antidoping agencija (WADA), a najveći broj je ispitan u Lozani, u Švajcarskoj.

Na Kupu konfederacija učestvovali su Nemačka, Čile, Novi Zeland, Australija, Kamerun, Meksiko, Portugal i domaćin turnira Rusija. Titulu su osvojili nemački fudbaleri.

FIFA je dodala da i dalje istražuje tvrdnje da su fudbaleri bili među ruskim sportistima koji su bili umešani u nabavljanje ili su koristili nedozvoljene susptance kako bi postigli bolje rezultate i za šta postoje sumnje da je država podržala takve aktivnosti.

U izveštaju kanadskog advokata u oblasti sporta Ričarda Meklarena, koji je objavljen prošle godine, navodi se da je više od hiljadu ruskih atletičara na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama bio deo institucionalne zavere za prikrivanje pozitivnih antidoping testova. U njemu stoji da je u taj slučaj umešano nešto više od 30 fudbalera.

Izvor: Sportklub

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *