Vlasnik fabrike u Teksasu prodavao kafu sa jednim NEOBIČNIM SASTOJKOM

Objavljeno: 23.7.2017.


Albert Ji, vlasnik kompanije “Bestherbs kofi LLC” iz Grand Prerija, Teksas, dobrovoljno povlači sveukupnu količinu jedinstvene “nove Kopi Jantan tradicionalne prirodne biljne kafe”, zbog neprijavljenih sastojaka, uključujući dismetil karbodenafil i mleko, piše “Vašington post”.
 Ji je rekao da je ta kafa bila svuda na svim policama u radnjama duž ulica u gradovima Malezije, i on je želeo da je uveze i prodaje. U pitanju je instant miks sa prirodnim sastojcima sličnim onima u vijagri, koja pomaže muškarcima sa erektilnom disfunkcijom.

– Pune su je ulice, kao tekila u Meksiku – kaže Ji, koji je povukao spornu kafu s tržišta nakon zahteva američke Agencije za hranu i lekove (FDA).

Ova kafa se prodavala u periodu između jula 2014. do juna 2016.

– Desmetil karbodenafil je strukturalno sličan sildenafilu, aktivnom sastojku vijagre – navela je FDA u saopštenju.

Agencija je zabrinuta zbog toga što ova kafa smanjuje pritisak na “opasni nivo” i reaguje na supstance i nitrate iz nekih lekova, poput nitroglicerina.

– Ljudi koji imaju dijabetes, visoki krvni pritisak, visok holesterol ili srčano oboljenje često uzimaju nitrate – ističu iz FDA, dodajući da mlečni sastojak iz kafe može biti opasan za osobe koje su alergične ili osetljive na mlečne proizvode.

I Ji i FDA ističu da nije bilo prijavljenih zdravstvenih problema u vezi kafe. Ji procenjuje da će primiti stotine kesica od mušterija koje će potom predati FDA radi uništenja.

Ji je rekao da mu ovo povlačenje robe s tržišta olakšava sledeći poslovni potez.

–  Imam 67 godina. Idem u penziju – rekao je on.

Izvor: Blic

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *