Tužno sećanje Sofije Rajović na bubnjara “Bijelog dugmeta”: Gledala sam samoubistvo Ipeta Ivandića

Objavljeno: 23.7.2017.


Najmisterioznije samoubistvo u istoriji jugoslovenskog roka je smrt bubnjara Bijelog dugmeta Gorana Ipeta Ivandića. Ni danas se ne zna zbog čega je muzičar skočio sa šestog sprata hotela “Metropol“, a glumica Sofija Rajović otkriva da je prisustvovala tragediji koja se dogodila 12. januara 1994. godine.
Tada sam imala sedam godina. Zbog tatinog posla živela sam u tom hotelu. Dvanaest godinama smo tamo stanovali. Tog dana sam videla da su došla kola Hitne pomoći i policija. Bila je velika gužva. Mnogo godina kasnije sam saznala da je te večeri skočio Ipe, bubnjar Bijelog dugmeta. Zahvaljujući maminoj brzoj reakciji, danas nemam traume. Sklonila me je odatle – ispričala je Sofija za Kurir.

Prošle su 23 godine od Goranovog skoka, ali misterija njegove smrti ni dan-danas nije razrešena. U njegovo samoubistvo nikad nisu poverovali Željko Bebek i Ipetova žena Dragana.

Šest godina sam bila u Ipetovom životu, sve do 12. januara 1994, kad je pronađen mrtav baš tamo gde smo se i upoznali, u beogradskom hotelu “Metropol“. Tvrdim da se Ipe nije drogirao, ali i sumnjam da je izvršio samoubistvo – izjavila je njegova supruga 1996. za Svedok.

O životu Ipeta Ivandića snimljen je film “Izgubljeno dugme“.

Izvor: Hellomagazin

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *