„Travel čenel“: U Hrvatskoj se ne vozite vozom, ne spominjite Srbe i pazite na mine

Objavljeno: 23.7.2017.


Britanske turiste, koji nameravaju da putuju u Hrvatsku na odmor, „Travel čenel“ savetuje kako da se ponašaju u toj zemlji. Između ostalog, ne treba da koriste vozove, niti spominju Srbe, ali i da paze na mine.
Objašnjava se da rat iz devedesetih još traje u glavama mnogih stanovnika, ali i da su Hrvati tokom istorije često bili pod vladavinom drugih – Mađara, Turaka, Austrijanaca, Italijana.

„Međutim, ukoliko Hrvatsku povežete s Jugoslavijom, lako ćete im dići živce. Nemojte ih slučajno zvati Jugoslovenima ili porediti sa Srbima, za neke je to još osetljiva tema“, navodi magazin, prenosi hrvatski portal Indeks.

List turiste upozorava i da paze gde hodaju, ukoliko se kreću šikarama i šumama u unutrašnjosti, posebno u Slavoniji, Brodsko-posavskoj županiji i u zadarskom zaleđu zbog opasnosti od mina.

Turiste savetuju da se voze autobusom, ne i vozom, jer hrvatska železnica ne povezuje gradove na jugu.

„Hrvatske železnice će vas zbuniti“, navodi Travel čenel i dodaje da su rentakar vozila uglavnom sa ručnim menjačem.

„Ne pričajte mobilnim telefonom dok vozite, to je izričito zabranjeno u Hrvatskoj. Njihovi vozači ponekad agresivno pretiču, pa bolje gledajte na put, nego na divan krajolik. Lokalci često voze ludo i ne poštuju ograničenje brzine, pa treba paziti u saobraćaju“, upozoravaju iz Travel čenela.

Takođe se savetuje i da se turisti u toplesu mogu pojaviti na gradskim plažama, ali da budu oprezni na jugu, gde su stanovnici konzervativniji, kao i da to nikako ne rade u blizini crkava.

Izvor: Index

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *