Tijana Dapčević: Zvezda makedonske telenovele

Objavljeno: 23.7.2017.


Tijana Dapčević o muzici, televiziji, pozorištu, filmu i porodici
POP pevačica Tijana Dapčević nedavno se vratila sa letovanja u Grčkoj, ali krajem avgusta ponovo planira da otputuje sa porodicom na Halkidiki, gde njihovi kumovi imaju kuću. U međuvremenu, čekaju je nastupi u Srbiji i rodnoj Makedoniji, a na pitanje ima li krize na estradi, Tijana za “Novosti” kaže:

– Nema krize, ali nikad nisam bila ni preterano alava kada je o novcu reč. Imam tri-četiri nastupa mesečno, sasvim dovoljno. Urednik sam nekoliko formata na TV Hepi koji bi trebalo da počnu da se emituju od jeseni, među kojima je i novi dečji talent šou “Niko, niko kao ja”. Vladimir Graić Graja i ja smo koautori “Superstara” koji će dati mogućnost mladim pevačima da pokažu svoj talenat, nešto poput “Zvezda Granda”. Radila sam godinama na televiziji i ovo je logičan sled okolnosti.

* Dugo niste objavili album?

– Nisam snimala album, ali se trudim da na nekoliko meseci objavim singl, a novi se očekuje već u septembru. To je nešto između stila Silvane Armenulić i mog prepoznatljivog izraza. Nije narodna pesma, ima etno-elemenata i mnogo je lepa. Svako ko je čuo, nije ostao ravnodušan.

* Kakva je situacija na muzičkoj sceni?

– Vlada potpuni haos. Dođe vreme kad budala progovori, a pametan se pravi lud. Isplivali su gnoj i sluz na površinu, ali nadam se da će i to da prođe. U jednoj trenutku je kvalitet bio na sceni, ali se sve okrenulo. Kvalitet se povukao jer nema snage da se bori. Mnoge kolege priklonile su se toj sluzi. To je isto kao “Bolje rat, nego pakt”. Ne pristajem ni na kakav pakt, ni u muzici, ni u životu. Ostani svoj na svome i ljudi će te zbog toga gotiviti.

MUŽ ME ODRŽAVANAŠA sagovornica je u poslednje vreme prilično smršala i veoma je zadovljna sadašnjom kilažom:
– Održavam kilažu, ali me održava i muž. Verujte mi, i u tome je tajna. Moj fizički izgled ima mnogo veze sa unutrašnjim zadovoljstvom. Za dve godine skinula sam 15 kilograma i nisu se vratili.

* Igrate u predstavi “Pukla bruka”?

– Već pet godina Milorad Damjanović i ja igramo predstavu, ali smo napravili malu pauzu i od septembra smo ponovo na sceni. Igramo svuda gde nas zovu, u Srbiji, Bosni, Makedoniji, Crnoj Gori. Takođe igram u jednoj makedonskoj seriji koja je tamo izuzetno popularna i već smo snimili drugu sezonu. Tumačim glavnu žensku ulogu, Nemicu Ulu Brinkman, suvlasnicu pansiona, gde se radnja dešava. Inače, ulava na makedonskom u slengu znači nenormalna i blesava. Igram u stvari Hitlera, strogu Nemicu, kod koje sve mora da bude kako treba.

* Da li ste takvi i privatno?

– Jesam, malo sam poremećena što se tiče higijene u kući, sve mora da bude kao u apoteci. Ne mogu da podnesem da vidim kapljicu u kupatilu. Kod mene mora da se zna kad je doručak, ručak i večera, a kada su voćne užine. I sin Vuk je to prihvatio.

* Još samo da dobijete ulogu u filmu?

– Jedino je još to ostalo. Nikad nisam bila preterano ambiciozna, kod mene se sve dešavalo od preterane želje. Tako mi se desila gluma, rad na televiziji, scena… Nikad nisam grizla i gazila preko leševa, neko je to gore sve nameštao.

Izvor: Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *