Srpski četverac peti na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno: 23.7.2017.


Srpski veslački teški četverac zauzeo je peto mesto na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Plovidvu, u Bugarskoj.
Četverac u sastavu Vanja Obradović, Aleksandar Beđik, Igor Djerić i Damjan Lazić osvojio je peto mesto u konkurenciji 16 najboljih svetskih posada rezultatom 6:00,63 minuta.

Zlatnu medalju osvojila je posada Australije (5:50.16), srebro je pripalo Velikoj Britaniji (5:53.64), a bronza Austrijancima (5:56.39).

Kako je saopštio Veslački savez, srpski četverac je posle prvih 500 metara bio šesti, a u narednoj četvrtini trke uspeo je da pretekne posadu Švajcarske i da izbije na peto mesto.

Tim plasmanom su srpski kajakaši ušli i u poslednjih 500 metara, ali nisu uspeli da poprave rezultat.

Čestitam momcima na izrazito zrelom učešću u Plovdivu koje su završili na visokom petom mestu. Ono je, za mene, vredno medalje. Uložili su maksimalan napor u svakoj trci, uključujući i finalnu gde smo mogli možda i bolje, a mi sami znamo gde i kada. Ipak, izgleda da je u polufinalu, gde su imali izvanredan nastup, ispaljen zlatni metak i da nisu mogli da repriziraju takav nastup svega 24 časa kasnije. Ovo je odličan rezultat posebno ako se ima u vidu da su dvojca članova ovog čamca dojučerašnji juniori, a da nam se Bedjik priključio tek u februaru, kada je počeo da trenira posle gotovo jednoipogodišnje pauze“, rekao je trener teškog četverca Aleksandar Ivković.

Milica Slijepčević i Ljiljana Jošić su u B finalu ženskih dvojaca bez kormilara zauzele drugo mesto rezultatom 7:36.50 minuta, čime su zauzele osmo mesto u konačnom plasmanu.

U nedelju u finalu od 9.38 u finalu Svetskog prvenstva nastupiće dvojac bez kormilara Viktor Pivač i Martin Mačković.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *