Potvrđena odluka o oduzimanju pasoša Gruevskom

Objavljeno: 23.7.2017.


Apelacioni sud u Skoplju potvrdio je odluku krivičnog suda o oduzimanju pasoša bivšem premijeru i lideru najveće opozicione stranke u Makedoniji VMRO-DPMNE Nikoli Gruevskom, preneli su makedonski mediji.
Apelacioni sud je odbio zahtev Gruevskog, koji je optužen u predmetu Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore, da mu vrati pasoš, ali i zahtev tog tužilaštva da mu odredi pritvor.

Bivši premijer je u petak na saslušanju pred Apelacionim sudom, tražeći da mu se vrati pasoš, rekao da nema nameru da beži, već da namerava da pobedi i ponovo se vrati na vlast u Makedoniji, dodajući da je obaveza da se redovno javlja sudu “politička degradacija”.

Gruevski je u tom slučaju nazvanom “Titanik” optužen za zločinačko udruživanje radi izbornih prevara, zajedno sa više visokih funkcionera VMRO-DPMNE i bivših ministara u njegovim vladama.

Apelacioni sud je potvrdio odluke prvostepenog suda o oduzimanju pasoša optuženima u istom slučaju, bliskim saradnicima Gruevskog, bivšoj ministarki unutrašnjih poslova Gordani Jakulovskoj, bivšem ministru za transport i veze Miletu Janakievskom i sekretarima vlada Gruevskog, Martinu Protuđeru i Kirilu Božinovskom.

Odluke kojima je Apelacioni sud odbio zahteve optuženih u slučaju “Titanik” za vraćanje pasoša, ali i Specijanog tužilaštva za određivanje mere pritvora, biće objavljene sutra.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *