Industrijski kran u Kopenhagenu pretvoren u luksuzno odmaralište

Objavljeno: 23.7.2017.


Arhitekti kompanije Arcgency pretvorili su industrijski kran koji je nekad služio za ugalj u smještaj za dvije osobe u luci u Kopenhagenu.
Odmaralište The Krane u naselju Nordhavn gleda na more i do njega se stiže stepenicama.

Višeslojna struktura karakteristična za industrijsku zonu pretvorena je u luksuzno odmaralište. Na prvom spratu krana je prostor za prijem i sastanke sa staklenim zidovima, dok su na drugom spratu kupatilo, terasa i dnevni boravak. Svaka oblast može se iznajmiti odvojeno.

Prostor površine 50 m2 na vrhu objekta ima minimalistički uređenu i tamnu unutrašnjost, čime podsjeća na ugalj koji se nekada prenosio. Opremljen je ugradbenim namještajem, kao i kompletima od kože, drveta, kamena i čelika.

“Crna boja igra ključnu ulogu u minimiziranju vizuelnih distrakcija tako da se ljudi osjećaju gotovo omotanim u interijer”, rekao je vodeći arhitekta Mads Møller. “Postoje stotine različitih nijansi crne boje. Zavisno od vremena možete vidjeti toliko suptilnih nijansi”.

Odmaralište je opisao kao impresivno iskustvo više osjetila te dodao kako je fokus bio na “integraciji dojmova – vida, zvuka i atmosfere”.

Pogled s krana pruža se preko Kopenhagena, luke i svuda po moru. Prirodno svjetlo utiče na doživljaj prostora i sveukupnu sreću, poručuju arhitekti.

Vlasnik Krana je Klaus Kastbjerg, kreator brojnih projekata na obali.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *