Evropski parlament: Ne ometajte, na odmoru smo do septembra

Objavljeno: 23.7.2017.


Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani poručio je predsedniku Evropske komisije Žan Klodu Junkeru da su poslanici do septembra na odmoru i da bi trebalo da nastoji da ih ne uznemirava u tom periodu.
Tajani je u pismu Junkeru datiranom 13. jula istakao da parlament ide na letnju pauzu te da do početka septembra ne bi trebalo da se očekuje njegov rad.

„Bio bih vam zahvalan ako biste mogli da od datuma prijema pisma, obustavite slanje bilo kakvih obaveštenja ili zahteva za odlučivanje o budžetu koje je u nadležnosti EP“, napisao je Tajani.

Zasedanje parlamenta bilo bi neophodno ako bi Komisija želela da prebaci novac iz jednog budžeta u drugi, recimo u slučaju reagovanja na migrantsku krizu. U toku ove godine bilo je 17 zahteva za budžetski transfer.

„Želo bih da Vas obavestim, kao što je uobičajeno, da Evropski parlament neće držati ni plenarne sednice ni sastanke odbora u periodu od 12. jula do 30. avgusta“, napisao je Tajani u pismu koje je bilo dostupno portalu Politiko.

Tajani je dodao da ne bi bilo fer da se parlament zamara na osnovu „principa lojalne saradnje među evropskim institucijama“ i zatražio od Junkera da „preduzme neophodne mere“ da osigura da letnja pauza parlamenta ostane neometana.

Pismo se završava učtivim pozdravom, navodi Politiko i dodaje da je Tajani slično pismo poslao i predsednicima institucija i tela Evropske unije.

Izvor: RTS

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *