„Amerika ne smije da počne rat sa Rusijom – to je nuklearna sila!“

Objavljeno: 23.7.2017.


„Vašington ne smije da dozvoli da počne sukob sa Moskvom, jer se radi o nuklearnoj sili“, izjavio je šef Zajedničkog komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD Džozef Danford.
On je naglasio da se „ogromna pretnja“ od Moskve može uporediti sa opasnostima koje dolazi od država kao što su Iran, Kina i Severna Koreja. Međutim, po njegovim rečima, upravo Rusija ima najveći potencijal u vojnoj oblasti. On je dodao da iz tog razloga treba biti konkurent Kremlju, ne samo u toj sferi, već i u sajber-oblasti, i treba pojačati partnerstvu sa NATO-om, piše Sputnjik.

Dan ranije, bivši direktor američke obaveštajne službe Džejms Kleper je nazvao Rusiju „egzistencijalnom pretnjom“. Po njegovim rečima, Rusi „modernizuju egzotično oružje, i oni imaju veoma agresivan protivkosmički program“.

U isto vreme, mišljenje bivšeg šefa Agencije za nacionalnu bezbednost i Centralne obaveštajne uprave Majkla Hajdena suprotno je Kleperovom stavu. Po njegovim rečima, Rusija je „veoma važna, ali ne i egzistencijalna pretnja“.

Pre ovog izveštaja obaveštajne uprave Ministarstva odbrane SAD pojavila se informacija da Moskva i Peking žele da oslabe uticaj SAD na međunarodnoj areni. Između ostalog, u dokumentu se govori da veliki ruski mediji utiču na zapadnu javnost.

Kao odgovor na to glavna urednica RT i Sputnjika Margarita Simonjan izjavila je da nije znala da je „Pentagon tako plašljiv“.

One thought on “„Amerika ne smije da počne rat sa Rusijom – to je nuklearna sila!“

  1. zašto bezobzirni degenerici,koji su napravili državu od šljama koji je pobijegao od zakona(njih 97%)i naselili ameriku,razmišljaju SAMO O RATu.
    Zađto nemogu graditi partnerske odnose.
    Pa nemogu valjda dok je god “KRVAVIH BABA”kao olbrajtova,klintonovi,rokfeleri,soroši i rotšildi dabogda,a daće Gospod,gorili u paklu.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *