Veća količina pješadijskog oružja pronađena kod Kosova

Objavljeno: 22.7.2017.


Makedonska policija je na području sela Blace kod granice sa Kosovom pronašla veću količinu pešadijskog oružja, saopštio je makedonski MUP.
Kako navode, oružje je pronađeno u blizini regionalnog puta prema Kosovu, kod sela Blace, u zemljanom kanalu.

Pronađeni su – dva ručna raketna bacača M75, puškomitraljez kineske proizvodnje, puškomitraljez sa prigušivačem vatre 7,62 ruske proizvodnje i automatska puška AK kalibra 7,62 milimetra, sedam ručnih bombi, pet upaljača za ručne bombe, tri prazna okvira za automatsku pušku i tri vreće sa ukupno 2.141 metkom.

Akciju pronalaženja sakrivenog pešadijskog oružja je sprovela jedinica skopske policije za nedozvoljenu trgovinu u saradnji sa Upravom MUP za bezbednost i kontraobaveštajne poslove, dve jedinice specijalne policije i Jedinicom za uvid i analizu.

Policija je izvršila uviđaj, a pronađeno oružje će, u skladu sa naređenjem tužioca skopskog tužilaštva, biti predato odeljenju za kriminalističko ispitivanje i veštačenje MUP-a Makedonije.

Kako se ističe, skopska policija preduzima mere i aktivnosti da bi u potpunosti rasvetlila taj krivičnopravni događaj kod sela u severnom delu Makedonije.

One thought on “Veća količina pješadijskog oružja pronađena kod Kosova

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *