Van Dajk bojkotuje Sautempton, želi transfer

Objavljeno: 22.7.2017.


Fudbaler Sautemptona Virdžil van Dajk trenira odvojeno od ekipe, nakon što je obavestio menadžera Maurisija Pelegrina da želi da napusti klub.
Za 26-godišnjeg holandskog reprezentativca je ovog leta bio zainteresovan Liverpul, ali se taj klub povukao posle žalbe Sautemptona rukovodstvu Premijer lige.

Sautempton ne namerava da proda Van Dajka, Holandjanin želi da ode, pa ga je trener izbacio iz ekipe koja se priprema za novu sezonu, sve dok defanzivac ne promeni mišljenje.

“Dečko je rekao da mi nije na raspolaganju pošto želi da ode. Morao sam da mu kažem da, ako ne želi da učestvuje i ne oseća se dobro, mora samostalno da trenira dok taj period ne prođe. On ne radi sa ekipom zato što nije 100 odsto koncentrisan. Meni trebaju igrači koji su 100 odsto posvećeni da brane Sautempton. Odluka je laka”, rekao je Pelegrino za BBC.

Upitan da li bi Van Dajk ipak mogao da napusti klub, argentinski trener ponovio je da klub ne želi da ga proda.

“Nadam se da Virdžil može da preispita svoja osećanja, pošto je u današnje vreme veliki posao biti fudbaler… Potreban nam je fudbaler koji je potpuno posvećen. Želim da pomognem ekipi i Virdžilu, ali potreban nam je igrač koji će učestvovati u svakom treningu, ne samo telom nego i psihički, na terenu sa saigračima”, naveo je Pelegrino.

Van Dajkov ugovor ističe za pet godina, a potpisao ga je prošlog leta, godinu dana pošto je došao iz Seltika.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *