Trampov zet “zaboravio” da prijavi imovinu vrednu 10,6 miliona dolara

Objavljeno: 22.7.2017.


Zet i visoki savetnik američkog predsednika Donalda Trampa, Džered Kušner, “slučajno je izostavio” da prijavi imovinu vrednu najmanje 10,6 miliona dolara u izveštaju o ličnim finansijama, prenosi AP pozivajući se na prepravljeni izveštaj koji je objavljen u petak.
Imovina, koju je Kušner “zaboravio” da prijavi, deo je izveštaja o imovinskom stanju sa obnovljenim podacima koji je američka Kancelarija za vladinu etiku u četvrtak overila u okviru “redovnog kontrolnog procesa”, navodi američka agencija na osnovu Kušnerovog dokumenta.

Među imovinom koju je Kušner tek sada prijavio, a koja bi mogla biti vredna čak 51 milion dolara, on je naveo da da poseduje umetničku kolekciju vrednu između pet i 25 miliona dolara.

Iz novog izveštaja o imovinskom stanju Trampovog zeta, vidi se i da je on prodao svoje akcije u starom tržnom centru na obali u Džerziju, a više nema udela ni u vlasništvu nad kompanijom koja se bavi nekretninama u Toledu, u Ohaju.

Kušner je sada prijavio i da poseduje deonice vredne od pet do 25 miliona dolara u holding kompaniji koja je vlasnik “Kadra”, tehnološke kompanije za nekretnine koju je osnovao zajedno sa bratom Džošuom, a čiju vrednost investitori procenjuju na 800 miliona dolara.

Kušnerova supruga i predsednikova ćerka Ivanka Tramp takođe je prijavila nove podatke o svom imovinskom stanju – imovinu vrednu najmanje 66 miliona dolara, kao i najmanje 13,5 miliona dolara prošlogodišnjih prihoda od svojih raznih poslovnih poduhvata, a od kojih 2,4 miliona dolara od novog Trampovog hotela u blizini Bele kuće.

Novoprijavljeni podaci svedoče o izuzetnom velikom bogatstvu Ivanke Tramp i njenog supruga, koji su zajedno zaradili najmanje 100 miliona dolara od početka 2016. godine i poseduju zajedničku imovinu vrednu najmanje 206 miliona dolara, zaključuje američka agencija.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *