Novi Jeep Wrangler na sajmu u Los Anđelesu

Objavljeno: 22.7.2017.


Fiat Chrysler Automobiles će po poslednjim informacijama novi Jeep Wrangler (JL Series) zvanično predstaviti u novembru ove godine na sajmu automobila u Los Anđelesu, ali neki detalji su već sada poznati.
Promocija će se održati 27. novembra u Los Anđelesu, dok će se prvi primerci naći kod dilera početkom decembra. U ponudi će biti i duža Unlimited verzija (JLU), kao i opcioni hard top sa el. otvaranjem.

Na početku će se nuditi sa dva benzinska motora, i to 2,0 litarskim turbo četvorocilindričnim benzincem sa nekih 300KS (samo u paru sa automatikom, verovatno sa 8 stepeni), kao i sa unapređenim aktuelnim 3,6 litarskim V6 agregatom, ali pojačanim na 285 konja (u kombinaciji sa manuelnim ili automatskim menjačem i standardnim start/stop sistemom).

Pojaviće se i dizelaš, ali tek od modelske godine 2019. U pitanju je 3,0 litarski V6 dizel ali za sada nije poznato sa koliko snage će raspolagati (u modelu Grand Cherokee ima 240KS). Takođe još nije jasno sa kojim menjačem će se nuditi dizelaš ali se pretpostavlja da bi mogao da bude uparen samo sa automatikom.

FCA radi i na hibridnom pogonu za novi Wrangler, dok će se tokom 2019. pojaviti i dugo najavljivani Wrangler pick-up.

Na kraju, poznata je i paleta boja za novi Wrangler: Baja Yellow, Billet Silver, Granite Crystal, White, Black, Blue, Orange i Red.

Izvor: Autoblog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *