Limož se za Partizan pojačao snažnim centrom

Objavljeno: 22.7.2017.


Francuski Limož, rival Partizana u Evrokupu naredne sezone, doveo je u svoje redove 22-godišnjeg centra Muhamadua Žatea.
Žate je ponikao u francuskoj sportskoj akademiji INSEP, nije draftovao 2015, a kao profesionalac igrao je za Bulonj, Nanter i Strazbur prošle sezone.

Visok je 208 centmietara, solidan je skakač na obe strane terena, snažan, posebno u gornjem delu tela, vrlo pokretljiv za svoje dimenzije, opasan iz kontranapada, a u završnici koristi obe ruke.

Slaba tačka mu je rad nogu, nedostaje mu eksplozivnosti pa ima problema u duelima sa fizički jačim i višim igračima. Nije previše pouzdan u pik-en-rol kombinacijama, niti ima preterano “meku” ruku. 

Ovog leta je igrao na Letnjoj ligi NBA za Filadelfija 76erse i prosečno na dva meča beležio 5,5 poena uz 3,5 skokova po utakmici.

Žate je prvo pojačanje Limoža ovog leta. Osim francuskog tima, sa Partizanom će u Grupi C Evrokupa igrati još Lijetuvos Ritas (Litvanija), Lokomotiva Kubanj (Rusija), ALBA Berlin (Nemačka) i Bilbao Basket (Španija).

Evrokup počinje 11. oktobra, a Partizan će na premijeri igrati sa Albom u Berlinu.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *