Konačno riješena “misterija” Bermudskog trougla?

Objavljeno: 22.7.2017.


Naučnici i teoretičari zavere dosad su predložili svaki zamislivi scenario koji može da objasni misteriozne nestanke aviona i brodova u Bermudskom trouglu. Međutim, jedan australijski naučnik kaže da je došao do “jednostavnog” objašnjenja, koje dosad nije razmatrano.
Dr Karl Kruželnički kaže da u oblasti između Portorika, Bermuda i Majamija nema ničeg neprirodnog, nego da je reč o ljudskoj greški. 

“Bermudski trougao nije ni po čemu izuzetan u odnosu na druge krajeve sveta, čak ni po broju avionskih nesreća”, tvrdi on navodeći podatke Američke obalske straže.

“Blizu je ekvatora i bogatom delu sveta, pa u toj oblasti ima mnogo saobraćaja”. 

Kruželnički navodi primer nestanka američkog bombardera 1945. nakon kog je nestao i hidroavion koji je poslat da ga potraži.

On kaže da u tom, kao i u drugim slučajevima nestanka, presudnu ulogu igraju ljudske greške i ističe da radio transkripti nastali tokom pada aviona sugerišu da je neiskusni pilot kom je savetovano da leti ka zapadu, zapravo leteo na istok. Kad je reč o hidroavionu, Kruželnički tvrdi da je on eksplodirao i da nije nestao bez traga kako se ranije mislilo. 

Ni Američka obalska straža ne priznaje postojanje takozvanog Bermudskog trougla, tvrdeći da se učestalost nesreća može pripisati samo tome što je reč o vrlo prometnoj oblasti.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *