Irving odlazi zbog Lebrona

Objavljeno: 22.7.2017.


Vrhunski dribler i poenter Klivlend Kavalirsa Kajri Irving tražio je trejd jer više ne želi da igra sa Lebronom Džejmsom, piše ESPN.
On je svoj zahtev prošle nedelje izneo vlasniku franšize iz Ohaja, Denu Gilbertu.

Irving želi da igra u ekipi u kojoj će biti centralna igračka figura, zbog čega više ne želi da igra sa Lebronom oko koga se u Kavsima sve vrti. Džejms je obavešten o Kajrijevoj odluci i razočaran je zbog toga, a za zahtev Irvinga su u međuvremenu saznali i ostali saigrači.

Kajrijev agent Džef Veksler nije ni potvrdio, ali ni demantovao informacije do kojih je došao ESPN.

“Kajri i ja smo se sastali sa upravom Kavalirsa i razgovarali o mnogo različitih scenarija u vezi sa Kajrijem i njegovom budućom ulogom u timu. Suštinu tih razgovora i šta se tokom njih dešavalo ostaje između Kavalirsa i nas”, rekao je Veksler Adrijanu Vojnarovskom.

Kavalirsi su se rastali i sa generalnim menadžerom Dejvidom Grifinom u junu pošto se nisu dogovorili oko produžetka saranje. Klivlend tek treba da imenuje njegovu zamenu.

Kajri Irving igra za Kavalirse od početka NBA karijere. Oni su ga 2011. birali kao prvog pika na draftu. Od tada do dolaska Džejmsa 2014. Irving je vukao Kavse, ali je tek sa dolaskom Lebrona počeo veliki uspon franšize iz Ohaja. Igrali su tri finala protiv Golden Stejta i osvojili prsten prošle godine.

On ima još tri godine ugovora i 60 miliona dolara koji ga čekaju, dok koji ga čekaju ako ostane, s tim što pred početak poslednje sezone može da bira novu sredinu. S druge strane, Džejms već sledeće godine može da postane slobodni agent.

Koliko je Irving ozbiljan svedoči i činjenica da bi se trejdom odrekao “super maks” ugovora na koji bi imao pravo za dve godine u Kavalirsima.

To bi svakako bio zanimljiv obrt jer je u maju posle pobede u finalu Istoka Irving rekao kako bliskost između njega i Džejmsa može da koristi timu, te da bi ostanak u ekipi mogao da stvori isti efekat.

Plej Kavsa je u dobrim odnosima sa Grifinom koji mu je uprkos lošim rezultatima kluba tokom prve tri sezone ponudio veliki ugovor na pet godina 2014. Irving je do sada imao i podršku Tajrona Lua, trenera Kavalirsa.

Kada je izabran kao prvi pik, predviđalo se da će Irving biti dugo godina igrač franšize i zvezda ekipe. Samo nekoliko nedelja pošto je sa njim produžen ugovor došao je Lebron, formirana je “velika trojka” sa njim i Kevinom Lavom i Džejms je preuzeo stvari u svoje ruke.

Po svemu sudeći, Irving i dalje ima želju da bude vođa ekipe, a ne da živi u senci trostrukog šampiona i jednog od najboljih igrača NBA lige, Lebrona Džejmsa.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *