U Jablanici proglašeno stanje prirodne nepogode

Objavljeno: 21.7.2017.


Vlasti u opštini Jablanica odlučili su da proglasi stanje prirodne nepogode izazvane šumskim požarima, rekla je portparolka Federalne uprave čivlne zaštite Majda Kovač.
Kako je istakla, zbog porasta temperature danas se očekuje i pojačanje požara kod Jablanice te su u skladu s potrebama na terenu uključena i dva helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Ona je u izjavili za Fenu da su sinoć pripadnici opštinske službe Civilne zaštite Jablanica, Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo, pripadnici šumarstva područja opštine Jablanica, planinari, Gorska služba spašavanja uspjeli da zaustave širenje požara borove šumne na planini Čvrsnica kod Jablnice.

” U blizini požarišta su formirana dva kampa iz kojih se od ranih jutarnjih sati djelovalo na požarnu liniju, što je znatno uticalo na efikasniju kontrolu požarane teritorije Čvrsnice. I danas je osigurana pomoć Oružanih snaga, jer jedan helikopter prebacuje naprtnjače s vodom, što je znatno olakšalo i ubrzalo rad”, kazala je Kovač.

FENA

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *