Sud španije odbio kauciju za predsjednika saveza

Objavljeno: 21.7.2017.


Španski sudija odbio je kauciju predsedniku FSŠ, njegovom sinu i potpredsedniku saveza, posle njihovog svedočenja u istrazi o korupciji u španskom fudbalu.
Kako se navodi u saopštenju, sudija Santjago Pedras je odbio kauciju i odlučio da Anhel Marija Viljar i njegov sin Gorka, kao i potpredsednik Saveza zadužen za finansije Huan Padron ostanu u pritvoru dok traje istraga.

On smatra da postoji rizik od njihovog bekstva zbog “velikih ekonomskih sredstava koje imaju na raspolaganju”.

Sudija je odredio kauciju od 100.000 dolara za četvrtog osumnjičenog, sekretara fudbalske federacije Tenerifa Ramona Ernandesa.

Njih četvorica su uhapšeni u raciji u utorak, a optuženi su za nepravilnosti u upravljanju Savezom, zloupotrebu sredstava, korupciju i falsifikovanje dokumenata.

Viljar (67) je optužen da je ;koristio sredstva Saveza kako bi obezbedio podršku na predsedničkim izborima ranije ove godine. On ;se od 1988. godine nalazi na čelu Saveza, a osmi put je izabran za predsednika te organizacije, nakon što njegov jedini rival Horhe Peres nije uspeo da obezbedi potrebnu podršku.

Sudija Pedras rekao je da je Anhel Marija Viljar osumnjičen za zloupotrebu javnih i privatnih sredstava Saveza, “najmanje od 2009. godine”. Viljar je potpredsednik FIFA i UEFA.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *