Sat parkinga u Dubrovniku dostigao 10 evra

Objavljeno: 21.7.2017.


Gradske vlasti Dubrovnika usvojile su novi cenovnik parkiranja u gradu tokom letnje sezone, a najskuplji parking biće u nultoj zoni u blizini istorijskog jezgra, gde će sat vremena koštati 10 evra umesto dosadašnjih 5,5.
Dnevna parking karta u u periodu od 1. maja do 31. oktobra ubuduće će koštati 202 evra. Parkiranje u Dubrovniku biće duplo skuplje i tokom zimske sezone, pa će sat koštati 5,5 evra, a dnevna 108 evra.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je da veruje da je ova cena parkinga primerena lokaciji.

“Onaj ko želi da se parkira pored Straduna platiće tih 10 evra. Naši sugrađani imaju mogućnost kupovine mesečnih pretplatnih karata po ceni od osam evra, zavisno od zone”, rekao je Franković.

Nedeljna karta za drugu parking zonu u Dubrovniku, odnosno parking oko istorijskog jezgra Dubrovnika tokom letnje sezone koštaće 202 evra, dok u zimskoj nedelju dana parkiranja iznosi 40,5 evra.

U Dubrovniku postoji pet parking zona – nulta, poslovna, druga, treća i izvanulični parking Gradac, koji je rezervisan za korisnike povlašćenih pretplatnih karata, na koje imaju pravo stanovnici Dubrovnika i okolnih opština.

Izvor: Hina

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *