Roboti kompanije LG na aerodromu u Južnoj Koreji vode putnike do izlaza i čiste smeće

Objavljeno: 21.7.2017.


U pripremi za Zimske olimpijske igre 2018. godine u Južnoj Koreji, tehnološki gigant ove zemlje LG počeo je testirati nove robote koji će služiti putnicima na aerodromima.
Međunarodni aerodrom u glavnom gradu Seoulu od danas je dom dva LG-eva robota. Jedan putnike vodi do izlaza na aerodromu, a drugi čisti smeće.

Oba robota LG je predstavio na ovogodišnjem tehnološkom sajmu CES u Las Vegasu. Robot koji funkcionira kao vodič, Airport Guide Robot, putnike usmjerava do terminala i izlaza te im daje informacije o terminima ukrcavanja. Ovaj robot može govoriti na četiri jezika, i to engleskom, korejskom, japanskom i kineskom. Putnici na ovom robotu mogu skenirati kartu i vidjeti mapu kako da dođu do izlaza za ukrcavanje u avion.

 
Airport Cleaning Robot (Foto: LG)

Drugi robot, Airport Cleaning Robot, izgleda poput mini tenka iz budućnosti. Njegov zadatak je da otkriva kojim dijelovima aerodroma je najviše potrebno čišćenje. Robot kupi smeće i čisti podove.

Iz LG-a su kazali kako proizvodi poput ova dva robota pokazuju njihove ambicije da razvijaju i šire poslovanje kako njihove kompanije, tako i drugih biznisa širom svijeta

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *